Hae
Filters
Blogi - arkisto
Close

Raskausviikko 40

Laskettu aika on täällä! Maaliviiva häämöttää!


Ping! Valmista tuli!

Tässä kohtaa vauvan kehityksestä ei ole enää paljoa kerrottavaa, koska vauvasi on aika lailla valmis saapumaan maailmaan!

Laskettu aika on täällä! 🎉

Tätä ollaan odotettu 9 kuukautta. Laskettu aika on viimein täällä. 

Vauvan mielestä tämän etapin saavuttamisella ei kuitenkaan ole juurikaan väliä. Hän saapuu kun hänelle sopii. Vauva on toki valmis ja kasvanut täysiin mittoihinsa, mutta hän on rakentanut itselleen mukavat oltavat eikä ole välttämättä vielä valmis poistumaan. Vain 5% naisista synnyttää varsinaisena laskettuna aikanaan, mutta älä säikähdä tätä lukemaa liikaa. 50-60% kaikista syntyvistä lapsista syntyy viikkojen 39-41 välillä, joten tilastojen mukaan lapsesi syntyy aika todennäköisesti viimeistään ensi viikolla, vaikka hän vielä hetken odottelisikin.

Ensisynnyttäjien kohdalla synnytys venyy tilastojen valossa viikolle 41, mikä ei tietenkään helpota tuskaasi. Pahoittelut siitä.


Anna itsellesi vielä viimeinen hemmotteluhetki

Hemmottelua varten ei tarvitse välttämättä poistua kotoa, vaan voit järjestää itsellesi hemmotteluhetken myös kotona! Nautiskele yksinolosta tuoksukynttilöiden, parhaiden kosteusvoiteidesi ja seerumeiden kanssa ja suorita kokonaisvaltainen ihonhoitohetki. Tällainen hetki voi olla haastavampi järjestää vauvan saavuttua. 

Valmista itsellesi herkullinen juoma ja liota jalkojasi jalkakylvyssä. Jos taitoa ja jaksamista löytyy, niin hoida käsien kynnet samalla, kun jalkasi rentoutuvat kylvyssä. Muista ottaa hedelmiä ja muita herkkuja käden ulottuville ennen aloittamista, jotta sinun ei tarvitse nousta ylös kesken kaiken. Käytä kaikki lempituotteesi ja nauti ihanista tuoksuista suihkun yhteydessä tai nauti pitkän kaavan mukaan kylvystä, jos sinulta löytyy kylpyamme. 

Lisää mukaan vielä lempimusiikkisi ja täydellinen kotikylpyläsi on valmis!

 

< Edellinen raskausviikko (raskausviikko 39)                                    Seuraava raskausviikko (41) >