Hae
Filters
Blogi - arkisto
Close

Raskausviikko 38

Oletko kuullut ilmaisnäytteistä? Niiden avulla pääsee helposti tutustumaan uusiin tuotteisiin ja nyt onkin hyvä hetki tilata ne valmiiksi.


Mistä tietää että synnytys lähestyy?

Viikkoon 38 mennessä vauvan pään pitäisi olla laskeutunut ja kiinnittynyt lantioosi. Vauva voi vielä kuitenkin liikuttaa päätään hieman, jolloin liikehdintä tuntuu piston tai supistuksen kaltaisena tuntemuksena vatsassasi. Harjoitussupistukset saattavat yleistyä ja saatat jo useasti miettiä, että ”nyt tuli lähtö”, mutta sitten supistukset taas hiipuvat.

Viikon 38 aikana vauva kasvaa 50cm pituiseksi päästä varpaisiin mitattuna ja painaa suunnilleen 3350 grammaa.

Ilmaisia vaippanäytteitä ja aloituspakkauksia

Tiestikö, että monista liikkeistä ja verkkokaupoista voi tilata ilmaisia vaippanäytteitä tai jopa kokonaisia tuotepaketteja vastasyntynelle? Pakkausten sisältö voi vaihdella, mutta monesti ne sisältävät vaippoja, kosteuspyyhkeitä, tuotteita äidille, voiteita ja rasvoja, tutteja ja muuta vastaavaa. Aika kätevää, vai mitä?

Jos et ole vielä hyödyntänyt näitä ilmaisnäytteitä, niin selvitä mistä kaikkialta ilmaisnäytteitä saa ja pistä tilaukset vetämään. Erityisesti ilmaiset vaippanäytteet ovat hyödyllisiä, sillä niiden avulla löydät nopeammin juuri sinun vauvallesi sopivan vaipan, jota voit hyvillä mielin ostaa jatkossakin tietäen, että se toimii teille.

Testivaippatilaukset ja muut näytteet on hyvä tilata juuri tässä raskausviikon 38 tietämillä, niin ne ehtivät saapua ennen vauvan syntymää.


Vierailijat synnytyksen jälkeen

Oletteko keskustelleet kumppanisi kanssa vierailijoista, jotka haluavat tulla tervehtimään vauvaa synnytyksen jälkeen? Tämä voi olla hankala aihe, koska monet läheisenne varmasti haluavat tulla katsomaan uutta tulokasta. Osa uusista vanhemmista haluaa ehdottomasti olla omissa oloissaan ja totutella uuteen vauvaan rauhassa, kun taas joillekin läheisten seura voi olla rauhoittavaa ja turvallistakin. Läheisimpiä ihmisiä voi jopa pyytää auttamaan siivoamisessa tai ruoanlaitossa, tai pyytää vaikka viemään vauva vaunulenkille, jotta vanhemmat saavat hetken hengähdystauon ja mahdollisuuden nukkua tai käydä suihkussa. Avun pyytäminen on vain ja ainoastaan järkevää, eikä sitä kannata turhaan hävetä tai epäröidä. Joillekin vierailijoiden vastaanottaminen antaa energiaa ja he haluavat ehdottomasti mahdollistaa kaikkien halukkaiden käynnit niin pian kuin mahdollista. Jokainen saa toimia tässä asiassa juuri niin kuin parhaalta tuntuu.

On myös täysin OK olla eri mieltä ennen synnytystä ja muuttaa mielensä sen jälkeen. Synnytys voi olla rankka kokemus ja kestää pitkäänkin, jolloin mieli voi muuttua ja ajatuskin vierailijoista väsyttää. Muista kertoa tarpeistasi avoimesti kumppanillesi, jotta saat varmasti tarvitsemasi ajan palautumiselle. Vastasyntyneen vastustuskyky on myös heikompi, joten on hyvä huomioida että vierailijoita ei kannata etenkään flunssakaudella vastaanottaa rajattomasti. Pyydä rohkeasti vierailijoita myös pesemään kädet ennen kuin he koskevat vauvaan.

 

< Edellinen raskausviikko (raskausviikko 37)                                     Seuraava raskausviikko (39) >