Hae
Filters
Blogi - arkisto
Close

Raskausviikko 37

Kaikki viikkojen 37-42 välillä syntyneet vauvat lasketaan täysiaikaisiksi, joten nyt ollaan turvallisilla vesillä! Voi olla hyvä idea pakkailla sairaalakassi jo valmiiksi, jos lähtö tuleekin yllättäen.


Täysiaikainen vauva

Viikoilla 37-42 syntyneet vauvat ovat täysiaikaisia, joten tästä eteenpäin vauva voi turvallisin mielin tulla koska vaan! Vauva kasvaa edelleen kovaa vauhtia ja kerryttää painoa, joka auttaa häntä pärjäämään entistäkin paremmin myös kohdun ulkopuolella.

Viikolla 37 vauva on suunnilleen 48cm pitkä ja painaa suunnilleen 3200 grammaa.

Sairaalakassin pakkaaminen

Et voi koskaan tietää varmasti milloin lähtö synnytyssairaalaan tulee, minkä takia sairaalakassi kannattaa pakata hyvissä ajoin etukäteen. Näin et joudu lapsivesien jo mentyä enää etsiskelemään parhaita imetysliivejä tai lempishampootasi ympäri asuntoa.

Sairaaloissa voi olla vaihtelevasti eri tuotteita saatavilla vauvan vaipoista synnytyssiteisiin, joten jos haluat jotain tiettyä merkkiä niin kannattaa kysyä sairaalasta etukäteen heidän käyttämänsä merkki. Näin voit varautua ennakkoon tai vaihtoehtoisesti säästät arvokasta tilaa, jos sairaala tarjoaakin juuri sinun haluamaasi merkkiä.

Jos et ole varma oletko muistanut pakata kaiken oleellisen, voit tarkistaa meidän listamme täältä.


Mitä tehdä äitiyslomalla

Ah, ihana äitiysloma. Jokainen äiti kuitenkin kokee sen eri tavalla, sillä osa nauttii täysin rinnoin jokaisesta hetkestä, kun taas joillekin se on aivan kuolettavan tylsää aikaa. Erityisesti pelkkä vauvan syntymän odottaminen saa päivät tuntumaan pitkiltä, joten mahdollisuuksien mukaan on hyvä miettiä ennakkoon mitä tehdä äitiyslomalla. Tässä meidän vinkkimme:

  • Jos olet kätevä käsistäsi, hyödynnä taitosi ja tee vauvalle vaatteita! Neulo, virkkaa tai ompele tiesi ulos tylsyydestä ja valmista vauvalle vaatteita, villapaitoja tai vaikka ruokalappuja valmiiksi.
  • Valmistaudu vauvakuplaan tekemällä ruokaa valmiiksi pakkaseen. Valmista helppoja aterioita, jotka voi vaan sulattaa ja syödä. Tämä on erittäin varma keino helpottaa syntymän jälkeisiä päiviä (ehkä viikkojakin), kun kehosi on vielä arka ja kaikki uusi ihmetyttää ja väsyttää.
  • Lajittele valokuvat. Jos puhelimesi muisti on jo viety äärirajoille, niin nyt on hyvä hetki poistaa turhat, ja lajitella säilytettävät kuvat kansioihin tai ulkoisen muistin varaan. Tällä varmistat sen, että kaikki pian otettavat sadat ja tuhannet kuvat vauvasta mahtuvat ongelmitta puhelimeesi.
  • Nauti hiljaisuudesta ja lepää! Ota päiväunet, panosta hyviin välipaloihin ja katso rauhassa lempisarjojasi tai lue pinossa odottavia kirjoja.
  • Hemmottele kehoasi esim. kotona tehtävillä naamioilla tai varaa aika kauneushoitolasta. Kauneushoitolassa kasvohoito edellyttää makaamista selällään, joten se ei välttämättä ole tässä kohtaa raskautta enää se kaikista mukavin vaihtoehto, mutta jalkahoito sen sijaan voi helpottaa jalkoihin kohdistuvaa rasitusta.

 

< Edellinen raskausviikko (raskausviikko 36)                                     Seuraava raskausviikko (38) >