Hae
Filters
Blogi - arkisto
Close

Raskausviikko 35

Jos vielä baby shower juhlien jälkeenkin jäi tarvittavia tavaroita puuttumaan, niin nyt on hyvä hetki hankkia viimeisetkin niistä.


Vauvan potkut alkavat tuntumaan

Viikon 35 kohdalla vauvallasi alkaa olemaan jo ahdasta kohdussa, sillä ylimääräistä tilaa ei ole. Tästä johtuen potkut ja lyönnit alkavat tuntumaan enemmänkin työntämiseltä ja tönimiseltä. Vauvasi aivoissa tapahtuu vielä viimeinen kehityspyrähdys, mutta kallon luut eivät vielä kasva täysin yhteen. Siksi kallo jääkin vielä pehmeäksi ja joustavaksi, mikä auttaa vauvaasi mahtumaan synnytyskanavasta.

Viikolla 35 vauvasi on suunnilleen 45cm pitkä päästä varpaisiin mitattuna ja painaa noin 2750 grammaa.

Mitä Baby shower juhlissa tapahtuu?

Baby shower juhla on lähtöisin Yhdysvalloista, mutta nykyään tästä juhlaperinteestä on jo tullut maailmanlaajuisesti tunnettu. Baby shower juhlat järjestetään tyypillisesti naisten kesken ja yleensä osallistujat ovat tulevan äidin läheisiä, kuten perheenjäseniä ja ystäviä. Yleensä juhlat koostuvat hyvästä ruoasta (erityisesti kakusta), hauskoista leikeistä sekä tulevalle äidille ja vauvalle annettavista lahjoista.  

Baby shower juhla on erinomainen tilaisuus kerätä loputkin puuttuvat tarvikkeet vauvan tuloa ajatellen. Riippuen osallistujien budjetista tuleva äiti voi toivoa joko vauvanvaatteita ja vaippakakkua tai apua isompaan hankintaan, kuten vauvansänkyyn tai vaihtopöytään.


Viimeiset hankinnat kuntoon ja paikoilleen

Jos baby shower juhlien lahjatoivelistalta jäi puuttumaan jotain kriittistä tai huomaat muuten tarvitsevasi vielä jotain, niin nyt on hyvä hetki tehdä viimeiset hankinnat. Synnytys alkaa olemaan jo lähellä ja synnyttämään on mukavampi lähteä kun vauvanistuin on valmiina autossa, eikä vielä paketissa eteisen lattialla odottamassa.

Osa vauvalle hankittavista tarvikkeista vaatii hieman kokoamista, joten sekin on mukavampi tehdä kun liikkuvuutesi mahdollistaa edes pienen kumartumisen tai kyykistelyn.

 

< Edellinen raskausviikko (raskausviikko 34)                                   Seuraava raskausviikko (36) >