Hae
Filters
Blogi - arkisto
Close

Raskausviikko 34

Isoimmat hankinnat on ehkä jo tehty, mutta mitä kaikkea muuta vauvalle olisi hyvä ostaa tai lainata valmiiksi? Mitä tavaroita vauva-arjessa tarvitaan?

Vauvan kynsisakset ja kynsienleikkuu

Raskausviikolle 34 päästessä vauvasi on jo suunnilleen ananaksen kokoinen. Eikö olekin hullu ajatus! Siitähän on vasta ihan hetki, kun vauva oli vasta pienen persikan kokoinen.

Tiesitkö, että vauvallasi on syntyessään jo suhteellisen pitkät (ja varsinkin terävät!) kynnet? Vauva saattaa raapia itseään näillä terävillä kynsillään, joten kynsisakset on hyvä olla sitä varten, että voit tarvittaessa lyhentää kynsiä. Kynsiä ei kuitenkaan tulisi leikata ennen kuin vauva on 2 viikon ikäinen, sillä kynsivallit voivat tulehtua herkästi.

Huom. Suomessa kynsisakset saa äitiyspakkauksessa, mutta jos valitsit olla vastaanottamatta äitiyspakkausta, niin suosittelemme hommaamaan kynsisakset valmiiksi.

Viikolla 34 vauvasi on suunnilleen 44cm pitkä päästä varpaisiin ja painaa noin 2550 grammaa.

Vauvan laskeutuminen

Jos vauvasi on laskeutunut ja pää kiinnittynyt lantioosi, niin todennäköisesti hengittäminen tuntuu helpommalta. Pään kiinnittyminen lantioon helpottaa paineen tunnetta keuhkoissa ja ylävatsassa, joten jos olet kärsinyt närästyksestä niin se todennäköisesti helpottaa myös hieman tässä kohtaa.

Toisaalta vauvan laskeutuminen siirtää paineen tunteen kohti virtsarakkoasi ja sopivasti kohdistettu potku jo valmiiksi täyteen rakkoon voi johtaa virtsan karkaamiseen. Tämä on hyvin yleistä loppuraskaudessa, olivatpa lantionpohjan lihaksesi miten teräksiset tahansa. Vauvan kääntyminen aiheuttaa myös sen, että jatkossa potkut suuntautuvat kohti kylkiluitasi ja se jos mikä kuulostaa ihanalta ajatukselta, eikö?

Vauvan ihonhoito

Valmistautuessasi vauvan tuloon, saatat miettiä myös sitä miten vastasyntyneen ihoa hoidetaan ja millaisia tuotteita siihen käytetään.

Ensimmäinen askel on etsiä hellävaraiset tuotteet, jotka eivät sisällä hajusteita tai väriaineita ja ovat dermatologisesti testattuja. Etsi tuotteet, joissa on mielellään vain muutama hoitava ainesosa. Lasten ihonhoidossa vähemmän on enemmän. Turhia keinotekoisia ainesosia ei ole tarpeen laittaa vauvan silkinpehmeälle iholle.

Seuraavaksi suosittelemme tarkistamaan tuotteen sertifikaatit. Tutki eri sertifikaattien vaatimuksia ja etsi todellisia, riippumattoman tahon myöntämiä sertifiointeja. Vääriä ja harhaanjohtaviakin merkintöjä on runsaasti. Sellaiset sertifioinnit kuin Asthma Allergy Nordic, Joutsenmerkki ja Ecocert COSMOS ovat kolmannen osapuolen myöntämiä sertifikaatteja, joten näistä merkinnöistä tiedät tuotteen olevan testattu ja turvallinen lapsellesi.

Meidän Bambo Nature ihonhoitotuotteemme ovat hyvä valinta sinulle ja vauvallesi. Tuotteemme valmistetaan Tanskassa energiatehokkaasti ja valmistusprosessi on tarkkaan mietitty niin, etteivät tuotteemme sisällä mitään turhaa. Voit lukea lisää valmistusprosessistamme ja sertifioinneistamme täältä.

 

< Edellinen raskausviikko (raskausviikko 33)                                    Seuraava raskausviikko (35) >