Hae
Filters
Blogi - arkisto
Close
RSS

Blogi

Blog options

Miten valitsen oikean kokoisen vaipan?

Ei ole väliä oletko juuri tullut ensi kertaa vanhemmaksi vai oletko jo kokeneempi vaipanvaihtaja, sillä molemmissa tapauksissa sopivan vaipan löytäminen ja ohivuotojen ehkäiseminen voi joskus tuntua mahdottomalta tehtävältä. Lue meidän vinkkimme siihen, miten niskakakat ja yölliset ohivuodot voi ehkäistä tehokkaimmin.

Lue lisää

Mitä sairaalakassiin kannattaa pakata?

Lasketun ajan lähestyessä sinun ja kumppanisi on hyvä miettiä sairaalakassiin pakattavia tarvikkeita. Sairaalassa vietetyn ajan pituus vaihtelee, mutta muutama asia on hyvä ottaa mukaan joka tapauksessa. Lue meidän vinkkimme:

Lue lisää

Totta vai tarua - Asiaa yökastelusta

Monissa perheissä yökastelu on tabu. Lapsesi takia suosittelemme kuitenkin puhumaan aiheesta avoimesti. Yksikään lapsi ei kastele sänkyään tahallaan. Useimmille yökastelu on vain yksi kasvuvaihe, jota he eivät yksinkertaisesti pysty kontrolloimaan. Silti yökasteluun liittyy paljon myyttejä. Käydään seuraavaksi läpi niistä muutama ja katsotaan, jos voisimme purkaa myytit.

Lue lisää

Terve vauvan iho - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Syntymästä lähtien ihomme muuttuu läpi koko elämän. Vauvojen elämä alkaa äidin kohdusta lapsivedessä kelluen ja vauvan syntyessä ihon pitää pystyä reagoimaan uuteen, kuivempaan ympäristöön. Keräsimme tärkeimmät faktat, jotka haluat ehkä tietää vauvasi ihosta jotta osaat hoitaa sitä parhaalla mahdollisella tavalla.

Lue lisää

Mikä on vaippaihottuma ja miten sitä hoidetaan?

Vanhempina teemme kaikkemme, ehkäistäksemme vauvan pyllyn punoituksen, mutta joskus kivulias ihottuma vain uusiutuu. Älä huolehdi. Vaippaihottuma voi olla kivulias ja epämukava vauvallesi, mutta tila on yleinen ja muutamien vinkkien avulla punoituksen karkottaminen voi olla helpompaa kuin luuletkaan.

Lue lisää

Kosteuspyyhe: Auttaa joka tilanteessa

Vanhemana pohdit varmasti lapsesi hyvinvointia ja sitä, kuinka voit itse sitä edistää. Erilaiset kemikaalit ja muut vauvan iholle laitettavat aineet saattavat mietityttää, jolloin myös kosteuspyyhkeiden käyttö voi alkuun arvelluttaa. Kosteuspyyhe voi kuitenkin pelastaa sinut monessa tilanteessa, joten lue alta vinkkimme siihen, mikä on olennaista huomoida kosteuspyyhkeen valinnassa ja missä tilanteissa niiden apuun on syytä turvautua.

Lue lisää

Ihonhoito: Mikä kannattaa ja mikä ei?

Uutena vanhempana vauvalle sopivien ihonhoitotuotteiden valitseminen voi aiheuttaa päänvaivaa. Koska olemme itsekin vanhempia tiedämme miten tärkeää on hoitaa vauvan ihoa ja siten ehkäistä iho-ongelmia, kuten allergiaa ja vaippaihottumaa. Lue vinkkimme siihen mitä valita ja mitä välttää kun valitset ihonhoitotuotteita lapsellesi.

Lue lisää

Mitä tehdä jos lapsella esiintyy yökastelua?

Mitä tehdä jos lapsella esiintyy yökastelua?

25 %:lla kaikista maailman lapsista esiintyy yökastelua. Se on normaali osa kasvua, mutta voi olla haasteellista niin sinulle kuin lapsellesikin. Täältä löydät parhaat neuvomme yökasteluun sekä muutamia vinkkejä ja keinoja siihen, kuinka voit tukea lastasi tämän vaiheen läpikäymisessä.

 

Lue lisää

Kuinka valitset lapsellesi vastuullisen vaipan?

Vihreät vaipat. Ympäristöystävälliset vaipat. Nimiä on monia. Miten äidit ja isät voivat navigoida vaippaviidakossa, missä jokainen brändi kertoo olevansa vastuullinen ja ympäristöystävällinen?

Lue lisää