Hae
Filters
Blogi - arkisto
Close

Bambo Nature vaipat ovat täysin kloorivapaita

7 loka 2021 

Bambo Nature brändin perustamisesta lähtien matkamme tarkoitus on ollut tarjota vanhemmille parhaat iho- ja ympäristöystävälliset tuotteet vauvojen- ja lastenhoitoon. Yli 25 vuotta sitten olimme ensimmäinen brändi, jolle myönnettiin arvostettu Joutsenmerkki  ja olemme ylpeitä voidessamme kertoa, että vauvan vaipoissa käyttämämme sellu on nyt myös täysin kloorivapaata. 

 

Vauvan vaippa rakentuu monesta ainesosasta ja ominaisuudesta. Yksi näistä ainesosista on revinnäissellu.  Revinnäissellu on kasviperäinen, puuvillamainen materiaali (sellukuidut), joka antaa vaipoille niiden pehmeän täytteen. Sellu sijoitetaan imukykyiseen ytimeen, jossa se imee nestettä ja pitää lapsesi ihon kuivana. 

Varmistaaksemme sellun nopean ja tehokkaan imukyvyn se käy läpi kemiallisen prosessin, jota kutsutaan lyhenteellä ECF (Elemental Chlorine Free) tai TCF (Totally Chlorine Free). Prosessin tarkoitus on myös ylläpitää materiaalin puhdasta, valkoista ja kirkasta ominaisuutta.

Tänä päivänä ECF on yleisimmin käytetty prosessi revinnäissellun käsittelyyn vauvan vaippojen valmistuksessa. Me haluamme tehdä tuotteistamme entistäkin ympäristöystävällisiä, jonka lisäksi olemme havainneet kasvaneen kysynnän täysin kloorittomille tuotteille, jonka takia halusimme vaihtaa TCF -prosessiin. Näin ollen maaliskuusta 2021 alkaen kaikilla vaipoillamme ei ole ainoastaan Joutsenmerkkiä ja FSC -sertifiointia, vaan lisäksi ne valmistetaan täysin kloori-vapaasta sellusta.

 

 

Matka jatkuu

Vastuullinen toiminta ja ajattelutapa on aina ollut osa Bambo Nature -brändin DNA:ta. Turvallisten ja ympäristöystävällisten tuotteiden tarjoaminen sekä ympäristöstä huolehtiminen ovat tärkeimpiä prioriteettejamme ja siksi teemmekin jatkuvasti töitä tuotteidemme ja tuotantomme optimoiseksi ja paremman tulevaisuuden mahdollistamiseksi. Vaipoillamme on useita ympäristömerkkejä ja sertifiointeja, jonka lisäksi ne on valmistettu energiaoptimoiduilla laitteilla ja pienimmällä mahdollisella energiankulutuksella. Esimerkkinä voimme mainita, että 100% sähköntuotannostamme katetaan uusiutuvalla energialla ja revinnäissellu tulee ruotsalaisista, FSC™-sertifioiduista metsistä. 

Me pyrimme joka päivä olemaan parempia ja täysin kloorittomaan selluun siirtyminen vauvan vaipoissamme on luonnollinen askel jatkuvalla matkallamme, jonka tarkoitus on tarjota entistäkin ympäristöystävällisempiä ja parempia tuotteita sinulle ja lapsellesi. 

Lue lisää vastuullisesta valmistuksestamme tai katso ympäristöystävällisten vaippojen valikoimamme täältä.

 

 

FSC™ (Forest Stewardship Council) on kansainvälinen kansalaisjärjestö, joka on sitoutunut edistämään vastuullista metsänhoitoa maailmanlaajuisesti. FSC™-sertifioidut tuotteet valmistetaan hyvin hoidetuista metsistä ja vastuullisista lähteistä saaduista raaka-aineista. Merkinnällä varustettujen tuotteiden jäljitettävyys ja sääntöjen mukaisuus varmistetaan tiukoilla valvontatoimenpiteillä, ja valitsemalla FSC™-sertifioituja tuotteita autat huolehtimaan metsistä, ihmisistä ja villieläimistä, joiden koti metsä on. Lisätietoja on verkko-osoitteessa www.fsc.org
Lue lisää sertifikaateistamme